Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Eκπαιδευτικές δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Eκπαιδευτικές δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίων (17/05) αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) γιορτάζει και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις εμπνευσμένα από το φετινό μήνυμα εορτασμού “η Δύναμη των Μουσείων”. Όπως αναφέρει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM, επιθυμία του είναι να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι φετινές δράσεις του μουσείου του Ομίλου ΟΤΕ, στην Κηφισιά, ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Για πρώτη φορά, το μουσείο πραγματοποιεί ψηφιακά τη διαδραστική δράση «Τηλεφωτογραφίες και Αναμνήσεις» για τη Μονάδα Φροντίδας & Αποκατάστασης Ηλικιωμένων Νέα Θάλπη, όπου θα προβληθούν γεγονότα που στιγμάτισαν τον 20ο αιώνα μέσα από την πλούσια συλλογή τηλεφωτογραφιών του μουσείου. Επίσης, το Μουσείο θα πραγματοποιήσει το εικαστικό εργαστήρι «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας» στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος/Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο στο www.otegroupmuseum.gr, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για online κρατήσεις θέσεων.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, για περισσότερο από 30 χρόνια, διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των τηλεπικοινωνίων της χώρας. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε αυτό το ταξίδι, το Μουσείο τηλεπικοινωνιών έχει υιοθετήσει τις αρχές της βιωσιμότητας, όπως και ο Όμιλος ΟΤΕ, και συμβάλλει μέσα από τις δράσεις του στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι