Παρουσίαση του βιβλίου “Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης”

Παρουσίαση του βιβλίου "Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης"
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι εκδόσεις Επίκεντρο και το βιβλιοκαφέ Coffice, διοργανώνουν το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ, στο Coffice – Books & Coffee (Αιγαίου 62, Καλαμαριά), εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Δ. Μπλιάτκα «Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Χρύσα Αράπογλου, Δημοσιογράφος, Βιολόγος
  • Ζαχαρίας Σκούρας, Ομότιμος καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ
  • Στελλίνα Τρωιάνου, Δικηγόρος
  • Και ο συγγραφέας του βιβλίου, Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αθηνά Χατζησυμεωνίδου, Συγγραφέας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλους, Δρ Βαλκανικών Σπουδών,
εκδότης, συγγραφέας. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη σε αγαπημένες μπαλάντες που συνδέθηκαν με το φοιτητικό κίνημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια έρευνα με συνεντεύξεις και ντοκουμέντα από τον κόσμο των σπουδαίων καθηγη-
τών, στοχαστών και μεγάλων προσωπικοτήτων που λάμπρυναν το πανεπιστήμιο Θεσ-
σαλονίκης σμιλεύοντας τη συνείδησή του, περιλαμβάνει το βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κώστα Μπλιάτκα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο. Η ιστο-
ρία του ΑΠΘ, που ήταν πάντα ένα ίδρυμα ανοιχτό στα νέα ρεύματα στη σκέψη και με σημαντική προσφορά στον επιστημονικό αλλά και πολιτικό βίο της χώρας, έχει να διδά- ξει πολλά στις επόμενες γενιές.

Το βιβλίο αυτό, με τις προσεγμένες, πρωτότυπες και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις αξέ-
χαστων πανεπιστημιακών δασκάλων (Εμμανουήλ Κριαράς, Δημήτρης Μαρωνίτης, Ιωάννης Μανωλεδάκης, Νικόλαος Μουτσόπουλος, Χρίστος Τσολάκης) και με το αφιέρωμα στον Αριστόβουλο Μάνεση αποτελεί σημαντική συμβολή σε ό,τι αφορά το ιστορικό υπόβαθρο του ΑΠΘ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

«Ο Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία από το 1980 στα εκπαιδευτικά ζητήματα (Εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη), με εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση (ΕΡΤ3) και συγγραφέας βιογραφικών βιβλίων, βάλθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία να καταγράψει, να διασώσει και να αναδείξει ένα σημαντικό μέρος από τη συλλογική ιστορική μνήμη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ π. Πρύτανης

«Στα 100 χρόνια ζωής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεχώρισε μία πλειάδα καθηγητών. Εκτός από τις γνώσεις δίδαξαν συνέπεια, ήθος και δημοκρατικότητα “λόγω και έργω”. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα, οι συνεντεύξεις με κάποιους από αυτούς με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι