“Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα”

"Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα"
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το παρόν βιβλίο “Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα” εκδίδεται σε μια πολιτική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή “εποχής”, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκοπός του είναι να συμ-βάλλει στην ακαδημαϊκή, αλλά και τρέχουσα κοινωνική και πολιτική συ-ζήτηση, σχετικά με τη σημασία των ιδεών του σοσιαλισμού και τον ρόλο του σοσιαλιστικού κόμματος στο πλαίσιο του σύγχρονου καπιταλισμού.

Στις σελίδες του εξετάζονται οι ιστορικές και θεωρητικές καταβολές της σοσιαλιστικής οικογένειας, οι εξελίξεις και οι μετασχηματισμοί που προτείνονται με όρους ιδεολογικούς και οργανωτικούς σε σχέση με τα κυρίαρχα σε κάθε εποχή προτάγματα του καπιταλισμού, η σχέση των σοσιαλιστικών κομμάτων με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της κοινωνικής πολιτικής.

Έμφαση δίνεται στην έρευνα της εξέλιξης της σοσιαλιστικής στρατηγικής στην Ελλάδα, μέσω της οργανωτικής και ιδεολογικής εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ και στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Ζητήματα που αναλύονται είναι, επίσης, το νέο οικονομικό πλαίσιο και οι οικονομικές ανισότητες, η κρίση της κοινωνικής πολιτικής στη σημερινή συγκυρία, οι νέες προκλήσεις που εγείρει η τεχνολογική εξέλιξη και η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και ο σοσιαλισμός ως πολιτική των ορίων.

Συμβάλλοντας και ανανεώνοντας τη συζήτηση και την έρευνα για την πολιτική εξουσία και τον σοσιαλισμό το Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως βοήθημα για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ζητήματα κοινωνικών αναγκών και πολιτικής εξουσίας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι