Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε ο Γκρούεφσκι

-

Σε φυλάκιση δυο ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο των Σκοπίων ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι για «χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης».

Η υπόθεση αφορούσε την αγορά θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου και, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών και στον πρώην βοηθό υπουργό Εσωτερικών, Γκόικο Πόποφσκι, ό οποίος ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Παραλλήλως, το δικαστήριο αποφάσισε ότι εντός 15 ημερών οι καταδικασθέντες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο από τις πράξεις τους.

Η σημερινή δίκη είναι γ πρώτη μιας σειράς ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί στον Νίκολα Γκρούεφσκι, με βαρύτατες κατηγορίες, για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο ίδιος ο Γκρούεφσκι πάντως δεν παρίστατο στη δίκη, αφού την ίδια ώρα ήταν κατηγορούμενος και σε άλλο δικαστήριο για άλλη υπόθεση.

Οι συνήγοροί του ωστόσο υπέβαλαν έφεση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.