Τηλεφωνήματα Μέρκελ σε Τσίπρα και Ζάεφ

-

Η Ανγκελα Μέρκελ επικοινώνησε την Δευτέρα  με τον Αλέξη Τσίπρα και τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο Τύπου της Καγκελαρίου στη Deutsche Welle, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ με τους δύο πρωθυπουργούς, έγιναν, μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ζάεφ ότι συζητά το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν» και αμέσως μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης, σε Αθήνα και Σκόπια, που είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσει» το θέμα.

Σημειώνεται ότι η Μέρκελ είχε την περασμένη εβδομάδα, στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Σόφια, κατ’ ιδίαν συνομιλίες με Τσίπρα και Ζάεφ μετά τις οποίες δήλωνε χαρούμενη, επειδή –όπως είπε- οι συνομιλίες μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας προχωρούν καλά.

«Και οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον στόχο τους» είχε δηλώσει τότε η καγκελάριος Μέρκελ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.