Την Δευτέρα τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

-

Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν σήμερα, σε όλη την χώρα, για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος.

Από την διαδικασία αυτή εκλέγονται 4.050 πρόσωπα σε θέσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ), ενώ αναδείχθηκαν και 1.000 νέοι σύνεδροι, οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, που θα γίνει  το φθινόπωρο.

Σε 400 σημεία ανά την Ελλάδα στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, στην Πειραιώς ωστόσο εκτιμούν ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%.

Η δήλωση Μητσοτάκη

Προσερχόμενος το πρωί για να ψηφίσει στο Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές. Κι όσο πιο σύντομα αυτές γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο».

Αναφερόμενος στην διαδικασία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξανακάνει άλλο πολιτικό Κόμμα στην Πατρίδα μας, να ανοίξουμε σε τόσο μαζικό επίπεδο τις διαδικασίες για εκλογές Τοπικών και Νομαρχιακών Οργάνων στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, στους ίδιους τους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι προσέρχονται, σε πολύ μεγάλο αριθμό, για να στηρίξουν αυτή τη διαδικασία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.