Διεθνή έρευνα για την Γάζα ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος

default image

Την διεξαγωγή μιας διεθνούς έρευνας για τα «εγκλήματα» των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ, στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών, που έγινε στο Κάιρο.

Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ Μάλικι, πρότεινε στους ομολόγους του να ανακαλέσουν οι αραβικές χώρες τους πρεσβευτές τους στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις.

Η Σύνοδος συγκαλείται μετά από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και έχει ως αντικείμενο την «ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον του παλαιστινιακού λαού», αλλά και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι