Προηγείται ο Αλ Αμπάντι στις εκλογές στο Ιράκ

default image

Την πρώτη θέση στα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν το Σάββατο στο Ιράκ φαίνεται να καταλαμβάνει το κόμμα του πρωθυπουργού Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι, ενώ στην δεύτερη θέση φέρεται να ακολουθεί η συμμαχία του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ.

Οι Ιρακινοί ψήφισαν χθες στις πρώτες εκλογές που έγιναν μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους και τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Στις εκλογές ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς Ιρακινούς, καθώς η συμμετοχή καταγράφηκε στο 44,52% και είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Υψηλή Εκλογική Επιτροπή, έχει καταμετρηθεί το 92% των ψηφοδελτίων.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι