Στα “μαλακά” έξι Αλβανοί τζιχαντιστές στο Κόσοβο

Χτύπημα του ISIS απέτρεψαν οι τουρκικές αρχές

Σε ποινές φυλάκισης 2-4 ετών καταδικάστηκαν έξι υπήκοοι του Κοσόβου, όλοι Αλβανοί, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πολέμησαν στη Συρία, στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων. Οι έξι κρίθηκαν ένοχοι της κατηγορίας ότι είχαν οργανωθεί και ήταν ενεργοί στις τάξεις τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ένα έβδομο μέλος της ομάδας καταδικάστηκε σε ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης με αναστολή για «παράνομη οπλοκατοχή». Η μεγάλη πλειονότητα των περίπου 1,8 εκατ. Κοσοβάρων είναι Αλβανοί μουσουλμάνοι. Εδώ και μερικά χρόνια καταγράφεται ριζοσπαστικοποίηση μικρού μέρους των πιστών.

Περίπου 300 Κοσοβάροι είχαν ενταχθεί στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, σύμφωνα με το υπουργείου Εσωτερικών του Κοσόβου. Κάπου πενήντα εξ αυτών σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 120 επέστρεψαν στη χώρα τους. Από αυτούς τους τελευταίους, περίπου οι 90 έχουν συλληφθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Για να εμποδίσει τη στρατολόγηση τζιχαντιστών, το Κόσοβο ενέκρινε τον Μάρτιο του 2015 νόμο ο οποίος προβλέπει την επιβολή ποινών έως και 15 ετών κάθειρξης στους υπηκόους του που πήγαν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι