1.690 κρούσματα - Εκατό την ημέρα μπαίνουν στο νοσοκομείο - Ο Τσιόδρας ανησυχεί

-

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.690 νέα κρούσματα με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 37.196. Επισης ανακοινώθηκαν πέντε θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων –έφθασαν τους 128.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που μίλησε (τηλεδιάσκεψη) σε αιματολογικό συνέδριο, τα κρουσματα μπορεί να είναι και τριπλάσια από τα καταγραφόμενα και πάντως τα ενεργά είναι πάνω από 8.500.  Θεωρεί μαθηματικά βέβαιο ότι θα κλυδωνιστεί το σύστημα υγείας, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή ήδη είναι στη Δυτική Μακεδονία 100%, στην Κεντρική Μακεδονία 46%, στην  Ήπειρο 40%, στη Θεσσαλία 40%, στη Θεσσαλονίκη 60% και  στην Αττική: 61%,

 

Ο κ. Τσίοδρας ανέφερε ότι συναγερμός έχει σημάνει στην επικράτεια, γι' αυτό το υπουργείο έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχώσει ΜΕΘ. Υπάρχει ακόμα επάρκεια, είπε, αλλά μια γρήγορη και επιθετική αύξηση της ζήτησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.  Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται 100 εισαγωγές την ημέρα και αυτό θα ασκήσει πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο κ. Τσίοδρας. Το ευρύ κύμα θανάτων άνω των 75 ετών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

«Το στέλεχος του ιού έχει αλλάξει λίγο και έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και όσο υπάρχει κινητικότητα, τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα», υπογράμμισε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.