117 άνδρες παλεύουν με τη φωτιά στα Χανιά - Εκκένωση κοινοτήτων

-

H φωτιά στα Χανιά, που καίει για δεύτερη ημέρα στην περιοχή Μουστάκο του Δήμου Σελίνου - Κανδάνου στην Κρήτη-, αναζωπυρώθηκε από το μεσημέρι και παραμένει ανεξέλεγκτη έκτοτε, παρότι τα εναέρια μέσα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Το δύσβατο της περιοχής  δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά, με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews κάηκαν και σπίτια στα Παπαδιανά και στα Μανατιανά.

Η έντασή των ανέμων δεν είναι διαρκώς ισχυρή αλλά οι ριπές που εκδηλώνονται είναι συχνές και φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 117 πυροσβέστες με πέντε πεζοπόρο τμήματα και 54 οχήματα. Συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.