Αφγανιστάν: Εξαμελής οικογένεια εξαϋλώθηκε

Αφγανιστάν, η σφαγή των αμάχων – 3500 νεκροί το 2019
Εικόνα Αρχείου.

Έξι μέλη οικογένειας που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σκοτώθηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το αυτοκίνητο κινούταν στην πόλη Νταντ της επαρχίας Κανταχάρ με κατεύθυνση την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας. «Τέσσερα παιδιά –δύο αγόρια και δύο κορίτσια—σκοτώθηκαν. Όλα ανήκαν στην ίδια οικογένεια», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Κάσιμ Αφγκάν.

Σύμφωνα με τον Χάτζι Αμπντουλάχ, κυβερνήτη της πόλης Νταντ, τη βόμβα είχαν κρύψει οι Ταλιμπάν σε αυτό τον δρόμο από τον οποίο διέρχονται συχνά οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Οι Ταλιμπάν κρύβουν συχνά αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή νάρκες στην άκρη των δρόμων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν. Όμως αυτές οι βόμβες προκαλούν πολλά θύματα και μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Τον προηγούμενο μήνα επτά παιδιά σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά των ναρκών (UNMAS), στο Αφγανιστάν περίπου 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν το 2017 από νάρκες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, όπως ρουκέτες ή χειροβομβίδες. Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν έκανε λόγο για 3.804 νεκρούς αμάχους, ανάμεσά τους 900 παιδιά, και 7.189 τραυματίες το 2018. Αυτή ήταν η πιο αιματηρή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ για τους αμάχους στο Αφγανιστάν.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Καμπούλ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι