Πούτιν: Δεν πρότεινα τροποποιήσεις στο ρωσικό σύνταγμα για παράταση της παραμονής στην εξουσία,

Πούτιν: Δεν πρότεινα τροποποιήσεις στο ρωσικό σύνταγμα για παράταση της παραμονής στην εξουσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρότεινε τροποποιήσεις στο ρωσικό σύνταγμα για παράταση της παραμονής του στην εξουσία… λέει.

Αυτό είπε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με πολίτες στο Cherepovets της Ρωσίας.

“Το Σύνταγμά μας λέει ουσιαστικά ότι οι δήμοι δεν είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το κράτος. Πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας, ώστε τα ανώτερα επίπεδα εξουσίας να είναι υπεύθυνα για ό, τι συμβαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα και έτσι ώστε όσοι εργάζονται σε δημοτικά όργανα θα συνδέονται με τη χώρα και τα συμφέροντά της, το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει σε πολλούς άλλους τομείς και γι ‘αυτό το πρότεινα και όχι για να παρατείνω την εντολή μου », ανέφερε.

Οι ρωσικές συνταγματικές τροποποιήσεις που διατυπώνονται στη “Διακήρυξη του κράτους και του έθνους προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση” υπαγορεύονται από την ίδια τη ζωή, δήλωσε ο Πούτιν.

“Οι τροπολογίες που προτείνονται απλώς υπαγορεύονται από τη ζωή, πιστεύω ότι οι συνάδελφοι εδώ έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τα πεδία στα οποία ειδικεύονται και πού αισθάνονται ότι μπορούν να τα βελτιώσουν, όπως και με τις τροπολογίες που πρότεινα. κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο αξίωμα του προέδρου και του πρωθυπουργού, μου έγινε φανερό ότι ορισμένα πράγματα δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε », είπε.

Η συζήτηση σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι όσο ευρύτερη είναι η συζήτηση για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τόσο πιο εθνικό θα γίνει το Σύνταγμα της Ρωσίας.

«Θα θέλαμε να αποφύγουμε να μπλοκάρουμε τις τροπολογίες ή οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι σίγουρο», είπε ο Πούτιν. “Όμως, το γεγονός ότι η συζήτηση ξετυλίγεται με ένα τόσο ευρύ πούτιν μέτωπο, αυτό μου φέρνει χαρά, στην πραγματικότητα επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, τόσο πιο δημοφιλές θα είναι το Σύνταγμα και οι τροποποιήσεις μας».

Πούτιν: οι άνθρωποι θα αισθάνονταν εμπλεκόμενοι χάρη σε αυτήν την ευρεία συζήτηση.

“[Οι άνθρωποι] θα αισθανθούν σαν να συνυπέγραψαν αυτό το έγγραφο, αλλά πρότεινα την εθνική ψηφοφορία ακριβώς έτσι ώστε ακόμη και όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην τελική απόφαση”, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Δημοτική ψηφοφορία σε εθνικό επίπεδοΗ επικείμενη εθνική ψηφοφορία στη Ρωσία θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για τη λήψη τελικής απόφασης σχετικά με τις συνταγματικές τροποποιήσεις, δήλωσε ο Πούτιν.

“Κατά τη γνώμη μου, μόνο η εθνική ψηφοφορία και, στην πραγματικότητα, το δημοψήφισμα και η βούληση του λαού πρέπει να είναι ο τελικός παράγοντας για τη λήψη απόφασης σχετικά με τις τροποποιήσεις στο ρωσικό σύνταγμα”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η επερχόμενη ψηφοφορία είναι η υψηλότερη μορφή δημοκρατίας, “δημοψήφισμα”. “Είναι στην πραγματικότητα η έκφραση της θέλησης των πολιτών και πρότεινα να εγκριθούν ή να μην εγκριθούν αυτές οι τροπολογίες με την υψηλότερη εκδήλωση θέλησης και εάν εγκριθούν, κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι κάτι είναι λάθος εδώ” είπε.

Στις 23 Ιανουαρίου, η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) ψήφισε την πρώτη ανάγνωση ενός νομοσχεδίου για τις συνταγματικές τροπολογίες που υπέβαλε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το έγγραφο διευρύνει ιδιαίτερα την εξουσία της Κρατικής Δούμας και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (ανώτατο κοινοβούλιο), διασφαλίζει την υπεροχή του Συντάγματος στο πλαίσιο του νομικού συστήματος της Ρωσίας και ορίζει μια εθνική ψηφοφορία επί των τροπολογιών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου αναπροσαρμόστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, υπό το φως των πολλών προτεινόμενων τροποποιήσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι