Η Etihad Airways πωλεί 38 αεροπλάνα σε συμφωνία αξίας $ 1 δις

Η Etihad Airways πωλεί 38 αεροπλάνα σε συμφωνία αξίας $ 1 δις

Η Etihad Airways δήλωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει 38 αεροσκάφη σε μια επιχείρηση επενδύσεων και μια εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης σε συμφωνία αξίας 1 δισ. Δολαρίων.

Η Etihad Airways είπε ότι θα πωλήσει 38 αεροσκάφη – 22 Airbus A330s και 16 Boeing 777-300ERs – στη συμφωνία με την εταιρεία επενδύσεων KKR και την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης Altavair AirFinance.

Η KKR δήλωσε ότι τα Boeing 777-300ERs θα “μισθωθούν πίσω στην Etihad μετά την αγορά τους στις αρχές του 2020”, ενώ τα Airbus A330s θα πάνε σε διεθνείς πελάτες.

Ο Etihad χαρακτήρισε την κίνηση ως σύμφωνη με το “τρίτο έτος του προγράμματος μετασχηματισμού”.

“Η συμφωνία μας προσφέρει ευελιξία, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους βιωσιμότητας και να διατηρήσουμε ένα στόλο από τα πιο αποδοτικά, τεχνολογικά προηγμένα αεροσκάφη”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση.

Ο ιστότοπος της Etihad αναφέρει ότι έχει στόλο 102 αεροσκαφών. Δεν περιγράφει πλέον τα μοντέλα A330 μεταξύ του στόλου του, αφού είπε ότι θα ξεκινήσει τη σταδιακή κατάργηση αυτών των αεροσκαφών. Τα 16 Boeing 777 που θα πουλήσει και μετά θα εκμισθώσει αντιπροσωπεύουν το 15% του σημερινού στόλου της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι