Σομαλοί αντάρτες σκοτώνουν 12 στρατιώτες σε επίθεση σε βάση

-

Οι μαχητές της Αλ Σαμπάμπ σκότωσαν τουλάχιστον 12 Σομαλούς στρατιώτες και κατέλαβαν στρατιωτική βάση νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας την Τετάρτη.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας αυτοπυροδοτήθηκε στη βάση του Ελ Σαλίνι, πριν επελάσουν ένοπλοι και το καταλάβουν για λίγο, δήλωσε η αστυνομία. Ο στρατός ανέκτησε τη βάση μετά την άφιξή ενισχύσεων.

"Κατέλαβαν τη βάση και πήραν όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυροβόλων που είχαν τοποθετηθεί σε φορτηγά", δήλωσε ο Νουρ Αχμεντ, αστυνομικός από την Αφγκόγιε στην περιοχή Κάτω Σαμπέλ.

Ο αξιωματικός Ισμαήλ Αλί είπε ότι 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν και ο διοικητής της βάσης τραυματίστηκε.

Η Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη.

"καταλάβαμε τη βάση, πήραμε δύο φορτηγάκια με αντιαεροπορικά όπλα και καταστρέψαμε άλλα τέσσερα στρατιωτικά οχήματα", δήλωσε στο Reuters ο Αμπντιαντίς Αμπού Μούσα, εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

Είπε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν σκοτώσει 15 στρατιώτες.

Η Αλ Σαμπάμπ μάχεται την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Σομαλίας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.