Εκτελεστής του ISIS συλλαμβάνεται στη Τουρκία

Εκτελεστής του ISIS συλλαμβάνεται στη Τουρκία

Aντιτρομοκρατικές τουρκικές δυνάμεις στη πόλη της Μπούρσα συνέλαβαν έναν πρώην διοικητή ISIS της Συρίας και τρεις άλλους μαχητές, που ήταν όλοι εκτελεστες.

Ο διοικητής του ISIS Αμπού Τακί αλ-Σάμι, ηλικίας 50 ετών, πιστεύεται ότι έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στα βίντεο εκτέλεσης της οργάνωσης και εργαζόταν στην Μπούρσα ως επισκευαστής φυσικού αερίου.

Η αστυνομία μοιράστηκε ένα βίντεο της σύλληψής της τη Δευτέρα, δείχνοντας τον στο χώρο εργασίας του.

Ζει στην Τουρκία για τρία χρόνια και περιγράφηκε από το κρατικό πρακορείο Anadolu σαν υφιστάμενος ενός ανώτερου αρχηγού του ISIS στην περιοχή Ντεΐρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας, πρώην οχυρό της εξτρεμιστικής ομάδας.

Ο Σάμι φαίνεται να είναι ο ίδιος άνθρωπος που εκτέλεσε έναν πολίτη πυροβολώντας τον στο πίσω μέρος του κεφαλιού σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media πριν από λίγα χρόνια.

Αφού συνελήφθη, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τρεις άλλους στη Μπούρσα μέσω των συνδέσμων της ISIS. Δύο από αυτούς εργάστηκαν σαν εκτελεστές και ο τρίτος ήταν μέρος της υπηρεσιών πληροφοριών του ISIS.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι