Η FSB διέλυσε τρομοκρατικό κύκλωμα στη Κριμαία

Η FSB διέλυσε τρομοκρατικό κύκλωμα στη Κριμαία

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας διέλυσαν τρομοκρατικό κύκλωμα της Hizb ut-Tahrir στην Κριμαία και έχουν συλλάβει τέσσερα μέλη της, δήλωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

“Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ασχολούνταν με αντισυνταγματικές δραστηριότητες, επιδιώκοντας την ιδέα της δημιουργίας ενός λεγόμενου παγκόσμιου χαλιφάτου, καταστρέφοντας τους θεσμούς της κοσμικής κοινωνίας και ανατρέποντας τη σημερινή κυβέρνηση με βία”, ανέφερε η FSB.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, το κύκλωμα συγκαλούσε μυστικές συναντήσεις για να διαδώσουν την ιδεολογία τους στους ντόπιους μουσουλμάνους και να τους προσεταιριστούν. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν μεγάλος όγκος απαγορευμένης βιβλιογραφίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι