Ινστιτούτο Robert Koch: Η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα

Ινστιτούτο Robert Koch: Η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα

Μοντέλο με το οποίο προβλέπει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού ανά χώρα δημιούργησε το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch.

Το μοντέλο προβλέπει την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων, ενσωματώνοντας την επίδραση των αλλαγών στη συμπεριφορά του πληθυσμού ανάλογα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά περίπτωση.

Οι Γερμανοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την επίδραση των συγκεκριμένων μέτρων στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι χωρίς μέτρα θα είχε ήδη καταγραφεί εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ποια είναι η πρόγνωση για την Ελλάδα

Το γράφημα για την περίπτωση της Ελλάδας δείχνει ήπια αύξηση κρουσμάτων εντός έξι ημερών.

Σύμφωνα με το μοντέλο του γερμανικού ινστιτούτο, το οποίο παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των κρουσμάτων, στην Ελλάδα προβλέπεται μικρή αύξηση εντός εξαημέρου.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη στην Ελλάδα θα καταγραφούν 787 κρούσματα την Τετάρτη 25/3, 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι