20 δολάρια πουλάνε κάθε δόση του εμβολίου Sputnik-V οι Ρώσοι

-

Η σύμβουλος του προέδρου της Αργεντινής ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα διατεθεί δωρεάν στους κατοίκους της χώρας, παρότι κάθε δόση από τις δύο στοιχίζει 19,9 δολάρια.

«Το εμβόλιο Sputnik-V στοιχίζει 19,9 δολάρια η δόση και αυτή τη στιγμή συζητούμε τις λεπτομέρειες και για τις ποσότητες, που μπορούμε να αποκτήσουμε. Πάντως το εμβόλιο θα διατίθεται σε όλους δωρεάν», δήλωσε η Σεσίλια Νικολίνι.

Η ίδια διευκρίνισε ότι το εμβόλιο θα διατίθεται από τα νοσοκομεία της χώρας και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις ευπαθείς ομάδες, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους αστυνομικούς. Η ίδια  δήλωσε ότι η Αργεντινή συνεχίζει τις συνομιλίες για την αγορά και άλλων εμβολίων. «Έχουμε προχωρήσει αρκετά με την AstraZeneca, την Pfizer και για το Sputnik-V και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλα τα νέα εμβόλια», δήλωσε η ίδια.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες σε ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει την δυνατότητα να αποκτήσει 25 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik-V στο διάστημα Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, τα εμβόλια που θα διατεθούν στην Αργεντινή θα παραχθούν από τους εταίρους του RDIF στην Ινδία, στην Κίνα και στην Κορέα.

Τον Αύγουστο είχε ανακοινωθεί ότι το 2021 στο Μεξικό και στην Αργεντινή θα ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής εταιρείας AstraZeneca, δηλαδή εκείνο που αναπτυχθηκερ από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πρόκειται για την παραγωγή 150-250 εκατομμυρίων δόσεων που θα προορίζονται για όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με εξαίρεση την Βραζιλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.