Τι συζήτησαν Πούτιν – Ερντογάν για κορονοϊό και Συρία

Τι συζήτησαν Πούτιν – Ερντογάν για κορονοϊό και Συρία

Κορονοϊός και Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πρωτοβουλία της Άγκυρας, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες, συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και την πανδημία του κορονοϊού, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές επαφές.

«Πούτιν και Ερντογάν αντάλλαξαν λεπτομερώς απόψεις για την κρίση στη Συρία, ενώ αναφέρθηκαν και στη ρωσοτουρκική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου. Επίσης, συζητήθηκε και η κατάσταση στην Λιβύη», επισημαίνει με δήλωσή του το Κρεμλίνο.

Ακόμη, όπως αναφέρεται οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, μίλησαν και για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και δόθηκε έμφαση στη συνεργασία σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στον τομέα του εμπορίου.

Τέλος, στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε και ο κορονοϊός, καθώς υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις δύο χώρες ενώ δόθηκε έμφαση και στον επαναπατρισμό των Ρώσων υπηκόων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι