35 κρούσματα σε μονάδα με 680 εργάτες – Ίσως γίνει τοπικό lockdown (upd)

-

Συναγερμός έχει σημάνει σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, όπου εντοπίστηκαν 35 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανιχνεύτηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα και εν συνεχεία άλλα 11, και σήμερα άλλα 14. Οι φορείς τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανησυχία για διασπορά του ιού προκαλεί το γεγονός ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι, κυρίως εποχικοί,  πολλοί εκ των οποίων έρχονται από άλλες χώρες ή Ἐλληνες από άλλες περιοχές της χώρας. Πολλοί είναι μόνιμοι κάτοικοι κοντινών πόλεων που σημαινει πολλές μετακινήσεις, πολλές επαφές και μεγάλη διασπορά. Επισης κάποιοι που εργάζονταν την περασμένη εβδομάδα, έφυγαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους χωρίς να ξέρουν αν είναι φορείς ή όχι.

Μεγάλος αριθμός εκ των εποχικών εργαζομένων μετακινείται καθημερινά με το ΚΤΕΛ και πολλοί (ειδικά μετανάστες) μένουν πολλοί μαζί σε πρόχειρα καταλύματα της περιοχής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.