Δολοφονήθηκε υποστηρικτής αστέγων μεταναστών στη Γαλλία

-

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος μιας οργάνωσης υπέρ των μεταναστών που βοηθάει τους άστεγους βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του. Ο συνταξιούχος δάσκαλος και πρώην διευθυντής της Σχολής Gonneville, Jean Dussine, 63 ετών, ήταν πρόεδρος του Itinérance, μιας ομάδας που βοηθούσε ευάλωτους μετανάστες.

Ο Dussine βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο σπίτι του, και πιστεύεται ότι χτυπήθηκε με σιδερένια ράβδο καθώς κοιμόταν. Οι μετανάστες, που φιλοξένησε ο Dussine, εγκατέλειψαν τη σκηνή όταν ο συναγερμός σήμανε και βρέθηκε το πτώμα του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το Ouest France.

Μετά τη βίαιη δολοφονία, ένας νεαρός Αφγανός μετανάστης είκοσι ετών, τον οποίο είχε στεγάσει ο Dussine, συνελήφθη και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση. Έχει αναφερθεί ότι ο μετανάστης που βρίσκεται υπό κράτηση δεν ξέρει γαλλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ντετέκτιβ και οι εγκληματολόγοι βρίσκονται στη σκηνή του εγκλήματος, εξετάζοντας το σπίτι του πρώην δασκάλου για αποδεικτικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον Valeurs Actuelles, αναφέρθηκε ότι ο Dussine «κοιμόταν όταν [ο φερόμενος επιτιθέμενος] ένας Αφγανός μετανάστης μόλις 20 ετών, του επιτέθηκε με σιδερένια ράβδο".

Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για να εξιχνιάσουν τον φόνο για τη βίαιη δολοφονία του φιλάνθρωπου. Δυστυχώς, μια παρόμοια ιστορία συνέβη πέρυσι όπου ένας πολλά υποσχόμενος φοιτητής ιατρικής και ακτιβιστής υπέρ των μεταναστών, επίσης από τη Νορμανδία, μαχαιρώθηκε από έναν μετανάστη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.