«Ένεση» 600 δισ. από την ΕΚΤ για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της πανδημίας

«Ένεση» 600 δισ. από την ΕΚΤ για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της πανδημίας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα (04/06) νέα σειρά μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων λόγω του κορονοϊού (PEPP) κατά 600 δισ. ευρώ με το σύνολο του προγράμματος να φθάνει το 1,35 τρισεκ. ευρώ.

Η τράπεζα, στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, αναφέρει ότι «αντιδρώντας στην καθοδική αναθεώρηση του πληθωρισμού λόγω της πανδημίας, η επέκταση του PEPP θα χαλαρώσει περαιτέρω την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, υποστηρίζοντας τις χρηματοδοτικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.»

Αναφέρει ακόμα ότι θα συνεχίσει να διενεργεί τις αγορές «με ευελιξία ως προς τον χρόνο, τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και τις χώρες»

«Αυτό επιτρέπει στο Δ.Σ. να αποτρέψει αποτελεσματικά τους κινδύνους στην ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής», προσθέτει.

Παράλληλα επέκτεινε τη διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος έως τουλάχιστον το τέλος Ιουνίου του 2021.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι