Ο ΕΟΦ αποσύρει μαντηλάκια που προωθούνται ως αντισηπτικά

Ο ΕΟΦ αποσύρει μαντηλάκια που προωθούνται ως αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Deep fresh HYGIENIC wet wipes (κόκκινη συσκευασία), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως “αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια”.

“Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και οι εταιρίες που διακινούν το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά”, αναφέρι ο ΕΟΦ.

Προ τριών ημερων ο ΕΟΦ είχε αποσύρει και αντισηπτικά που δεν περιείχαν την αναγραφόμενη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης. Επρόκειτο για τα «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι