3.000 κρούσματα "έδωσε"η ατραξιόν του Ερντογάν στην Αγία Σοφία

-

Έως και 3.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορονοϊό στις προσευχές που έγιναν στη φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία κατά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί. Σύμφωνα με τους Times ανάμεσά τους, βρίσκονται επιβεβαιωμένα, και τέσσερα στελέχη του κόμματος ΑΚ του Ερντογάν.

Τα κρουσματα υπολόγισε ο Σαρπ Ουνέρ, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στη χώρα, ενώ η έκρηξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τους Τούρκους επιδημιολόγους, καθώς στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία συνέρρευσαν 350.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα για την πρώτη προσευχή της Παρασκευής, στις 24 Ιουλίου.

«Πιστεύω ότι η συνάθροιση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες πόλεις. Σίγουρα μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες», δήλωσε ο καθηγητής στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά στην Τουρκία. Και οι επισκέπτες της Αγίας Σοφίας ξαναγύρισαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους μετά τον προσκύνημα τους, μεταφέροντας το πρόβλημα και σε πόλεις και χωριά.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας γνωστοποίησε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 1.182 νέα κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία ανέρχεται σε 5.844 νεκρούς επί συνόλου 240.804 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε ο υπουργός μέσω Twitter, ενώ η κυβέρνηση έχει σταματήσει να δίνει αριθμό νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ της χώρας.

Μαγειρεμένα στοιχεία

Τα επίσημα στοιχεία αντιφάσκουν ολοφάνερα με την πραγματικότητα, καθώς καταγράφονται μεν κατά μέσο όρο 1.000-1.200 κρουσματα την ημέρα, αλλά... παραδόξως οι ενεργώς νοσούντες μοιάζουν να έχουν εξαφανισθεί.

Τα ενεργά κρουσματα ακολουθούν σε όλες τις χώρες ως καμπύλη μια λογική. Ούτε καν στην Ελλάδα δεν υπήρξε τέτοια πτώση στους νοσούντες -μόνο στην Κίνα. Είναι δηλαδή επιστημονικά αδύνατον να έχει πτωτική πορεία ο συγκεκριμένος δείκτης όπως τον εμφανίζει η Τουρκία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.