372 σήμερα τα κρούσματα, λόγω συρροών όμως...

-

Ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ με 372 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 164 συνδέονται όμως με συρροές -πολλά κρούσματα από έναν χώρο/εστία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 12.452.

Οι διασωληνώσεις έφθασαν τις 49, όπου προσθαφαιρώντας συμπεραίνεται ότι διασωληνώθηκαν άλλοι επτά άνθρωποι μέσα σε ένα 24ωρο.

Καταγράφηκαν επίσης άλλοι  4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, και οι νεκροί έφθασαν τους 297.

Ανεξαρτήτως των συρροών που κατά πάσα πιθανότητα συνδέονται με εργοστάσιο με εποχικούς εργάτες της Πέλλας και επηρέασαν και γύρω νομούς (θα το διαπιστώσουμε σε λίγο με την αναλυτική και γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων), οι λοιμωξιολόγοι περίμεναν ούτως ή άλλως μια αύξηση των κρουσμάτων αυτές τις ημέρες. Ο ένας λόγος ήταν οι αδειούχοι του Αυγούστου που επέστρεψαν ήδη, αλλά και εκείνοι που πήγαν στα χωριά τους και αποφάσισαν να επιστρέψουν με τα παιδιά τους "τελευταία στιγμή" για το άνοιγμα των σχολείων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.