65% των κρουσμάτων στην Αθήνα – Ρολά και στα περίπτερα τα μεσάνυχτα – Τρίκαλα, μάσκες παντού

-

Επιπλέον 286 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, με πρωταγωνίστρια και πάλι την Αττική. Ο συνολικός αριθμός διαμορφώνεται πλέον στα 16.913. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης ότι 63 ασθενείς δίνουν μάχη στη διασωλήνωση και ότι είχαμε άλλους 3 θανάτους μέσα σε μια μέρα –369 συνολικά.

Η πληγή της Αθήνας οδηγεί και σε νέα μέτρα. Ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα εξής:

Θα κλείνουν τα μεσάνυχτα ακόμη και τα περίπτερα και όλα τα καταστήματα λιανικής, για να αποφευχθεί κυρίως η κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο -μια νέα συνήθεια που προέκυψε μετά τα "ρολά" στα μπαρ τα μεσάνυχτα. Οι νέοι έβρισκαν αλκοόλ και σε μερικά minimarket που διανυκτέρευαν και σε κάβες, αλλά και στα περίπτερα. Νύχτα θα μένουν ανοιχτά μόνον φαρμακεία και βενζινάδικα.

Αυτό δεν θα ισχύει μόνον για την Αττική, αλλά και για την Ημαθια, Πέλλα, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Λέσβο, Ζάκυνθο και Μύκονο δεν θα μένει ανοιχτό τίποτα μετά τα μεσάνυχτα.

Σε περιοχές υπό επιτήρηση θα επιτρέπεται το τέικ αγουέι για τα εστιατόρια, αλλά όχι η πώληση αλκοόλ. Δηλαδή αυτό θα ισχύει για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Σαντορίνη, τον Βόλο, τη Ρόδο, την Κω, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο το πρωί.

Αν και δεν ανακοινώθηκε, είναι πολύ πιθανό πλέον να κυκλοφορούν με SMS οι άνω των 65 και οι ευπαθείς ομάδες, κάτι χρήσιμο αλλά όχι σωτήριο, μια που το 10% του πληθυσμού δεν ζει σε γυάλα –έχουν νεότερους συγκατοίκους ή  πρέπει να εργάζονται.

Τα μέτρα στα Τρίκαλα

Από τα  286 κρουσματα, τα 37 αφορούν σε τουρίστες, δηλαδή εγχώρια είναι τα 249. Από τα 163 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής,  τα 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατες διακοπές στην Ελλάδα. Πρόβλημα όμως συνεχίζει να υφίσταται και στα Τρίκαλα, όπως προβληματίζουν και κρούσματα σε νησιά, σαν την Κάλυμνο και τη Σάμο.

Ειδικά για τα Τρίκαλα αποφασίσθηκε μικρό lockdown και συγκεκριμένα θα φορούν πλέον μάσκα και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Απαγορεύονται πλέον όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις και ανώτερος αριθμός σε συναθροίσεις περιορίζεται στα εννέα άτομα. Επίσης θα επιτρέπονται 4 άτομα σε κάθε τραπέζι στα καταστήματα εστίασης και καφέ, εκτός και αν είναι συγγενείς Α΄ βαθμού.

Υπενθυμίζεται ότι στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων επικρατεί ανησυχία έπειτα από κρούσματα κορονοϊού σε γάμο. Σύμφωνα με το trikalavoice, από τα 11 κρούσματα στην περιοχή, τα 8 προέρχονται από τον γάμο.

Οι περιοχές των κρουσμάτων

-163 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 11 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.