Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

-
30
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

Αντιμέτωπη με την πιο πολύνεκρη τραγωδία εξαιτίας καιρικού φαινομένου, από το 1982, βρίσκεται η Ιαπωνία, η οποία πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τουλάχιστον 179 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλοί αγνοούνται.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος ματαίωσε προγραμματισμένες επισκέψεις του στην Ευρώπη, αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αργότερα σήμερα.

Λόγω της πρωτοφανούς τραγωδίας αναβλήθηκε και η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Ιαπωνία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία θα υπογραφεί τελικά στις 17 Ιουλίου στο Τόκιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.