Αφροδίτη Μάνου: Στηρίζω το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία

-

Την μαζική ανταπόκριση του καλλιτεχνικού κόσμου στο κάλεσμα της να υπογράψουν το κείμενο για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της η Αφροδίτη Μάνου.

Στο κείμενό της η γνωστή καλλιτέχνης εκφράζει την ανεπιφύλακτη υποστήριξή της στο σημερινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία, σημειώνοντας ότι αυτοί που θα ψηφίσουν την συμφωνία «αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική».

Η δήλωση της Αφροδίτης Μάνου

Η δήλωση που μου ζητήθηκε και έγραψα για διάφορα Mέσα ενημέρωσης, είναι η εξής:

Στηρίζω το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Ανεπιφύλακτα και με όλες μου τις δυνάμεις.

Κάλεσα και καλώ τους προσωπικούς μου φίλους και στενούς συνεργάτες καλλιτέχνες να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιστεύω ότι για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα, πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι χωρίς ενδοιασμό, γιατί το κάλεσμα αυτό δεν είναι δικό μου και καμιάς επιτροπής. "Ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο μέγας Σεφέρης, οι ποιητές, οι ποιητές και τόσοι άλλοι". Ο Ρίτσος. Ο Τσαρούχης, ο Φασσιανός, ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα, ο Σταύρος Ξαρχάκος κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Αυτοί "φταίνε" για όλους μας.

Αυτοί φυτέψανε το σπόρο μέσα μας και σημαδέψαν τη ζωή μας με την ανάσα τους. Αυτοί μάς γαλούχησαν με τις αξίες τους. Αυτούς να καταδικάσουν όσοι μας βρίζουν ετερόκλητο όχλο, ανόητους και εθνικιστές.

Οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε. Αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική.

Αφροδίτη Μάνου

Νέο Ψυχικό, 19 Ιανουαρίου 2019

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.