Αγοράζει τη Δόξα Δράμας ο απαγωγέας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου;

-

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, η δραμινή ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της από όμιλο επιχειρηματιών, όμως έγινε γνωστό ότι ο νέος ιδιοκτήτης ήταν ο Απόστολος Πετράκης, που είχε καταδικαστεί ως ένας από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

«Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη αύριο Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Ο Απόστολος Πετράκης είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009 και αρνήθηκε ότι παίρνει την ΠΑΕ. Μιλώντας ο ίδιος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Metropolis), είπε ότι «δεν ισχύει, είναι λανθασμένο. Δεν αγοράζω καμία Δόξα Δράμας, την παίρνουν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου. Εγώ λειτουργώ συμβουλευτικά. Είμαι χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω γνώση και όραμα για το ποδόσφαιρο και ουσιαστικά αυτό που ανέλαβα είναι να φτιάξω είναι να βοηθήσω στη μεταβίβαση των μετοχών σ’ ένα ιδιότυπο καθεστώς. Είναι μια χρονοβόρο διαδικασία αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν. Αυτή την υπόθεση ανέλαβα. Αυτή είναι η όλη εμπλοκή μου. Δεν είναι κάτι κακό το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί, απάντησε: «Δυστυχώς ο Νόμος λέει ότι δεν μπορώ. Εγώ πλήρωσα τα λάθη μου και θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να ζω. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα. Πλήρωσα όλα τα λάθη μου. Δεν κρύφτηκα, θέλω να κοιτάω τους πάντες στα μάτια. Θα μπορούσα κι εγώ να κρυφτώ πίσω από αχυράνθρωπους όπως κάνουν άλλοι. Αν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου δεν θα εμφανιζόμουν. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πάλι όμως δεν θα είμαι ιδιοκτήτης ή μέλος του Δ.Σ. Αν δεν το απαγόρευε ο Νόμος θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο», είπε.

Ρωτήθηκε για το αν του καταλογίσουν ότι θα επενδύσει το ποσό (σ. σ. 30εκατ. ευρώ) από τα λύτρα.

«Αν περπατάς και σταματάς στο κάθε σκυλί που γαβγίζει δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου. Τι να απαντήσω σ’ αυτό το πράγμα. Υπάρχει μια νομική διαδικασία για να βάλεις λεφτά σε μια ομάδα».

«Η δικαιοσύνη αποφάσισε. Δεν γίνεται να δικάζομαι καθημερινά για κάτι που έγινε πριν από έντεκα χρόνια. Πρέπει δηλαδή να απολογούμαι ότι δεν είμαι ελέφαντας; Συνέχεια στη ζωή μου πρέπει να απολογούμαι. Ζήτησα συγνώμη και μόνος μου είπα ότι έπρεπε να τιμωρηθώ. Τιμωρήθηκα για το λάθος μου. Δεν γίνεται για ένα λάθος να είσαι πάντα στο σκοτάδι. Δηλαδή έχω το δικαίωμα να ψηφίζω και δεν έχω το δικαίωμα να ασχοληθώ με το πάθος μου; Με την ψήφο σου καθορίζεις τη ζωή των ανθρώπων. Τι είναι ποιο σημαντικό, η ψήφος και η ζωή των ανθρώπων ή το ποδόσφαιρο;».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.