Άγριες μάχες στην Χοντέιντα της Υεμένης, πολλοί νεκροί

-
92

Τουλάχιστον 61 άνδρες, 43 αντάρτες και 18 μέλη των δυνάμεων που είναι πιστές στην κυβέρνηση, σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη μάχη που μαίνεται στην Χοντέιντα, το μεγάλο λιμάνι στη δυτική Υεμένη που αποτελεί το στόχο επίθεσης των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για προσωρινό απολογισμό. Δεκάδες αντάρτες που έχουν τραυματιστεί διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Σαναά, στο ανατολικό τμήμα, και στην επαρχία Ίμπ στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε πηγή του στρατιωτικού νοσοκομείου της Χοντέιντα. Ο απολογισμός των νεκρών επιβεβαιώθηκε και από υπεύθυνο του φιλοκυβερνητικού στρατού.

Η επίθεση στην Χοντέιντα, η οποία γίνεται με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξαπολύθηκε τον Ιούνιο, αλλά εντάθηκε από την 1η Νοεμβρίου και υπολογίζεται ότι έχει προκαλέσει τον θάνατο 400 ανθρώπων και στα δύο στρατόπεδα. Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν επίσης την πρωτεύουσα Σαναά, υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Υεμένη αντιμετωπίζει σήμερα μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι 14 εκατομμύρια άμαχοι στη χώρα βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.