Αγρότης, κάτοικος της Μόριας, πυροβόλησε Σύρο πρόσφυγα

-
Σε κρίσιμη καμπή το μεταναστευτικό - Με επίταξη εκτάσεων τα κλειστά κέντρα στα νησιά, Βαγγέλης Σαρακινός

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύεται τραυματισμένος στο κεφάλι και στα πόδια, ένας 16χρονος Σύρος αιτών άσυλο και σύμφωνα με ιατρικές πηγές έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τον 16χρονο πυροβόλησε την Τρίτη, γύρω στις έξι το απόγευμα, αγρότης κάτοικος του χωριού Μόρια, μέσα σε κτήμα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο αγρότης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τον 16χρονο, παρουσία των γονιών του και του αδελφού του.

Η συγκεκριμένη οικογένεια των αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε φθάσει στη Λέσβο μόλις πριν από δυο μέρες.

Από την Αστυνομία συνελήφθη και ανακρίνεται ένας 78χρονος, ο οποίος  διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 78χρονος ο πυροβόλησε το 16χρονο Σύρο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του. Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς αιτούντες άσυλο για να προστατευθεί.

Ο 78χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε στους Αστυνομικούς ότι φοβήθηκε πως θα τον κλέψουν.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.