Αίγυπτος: Πρώτη κοινή σύνοδος ΕΕ- Αραβικού Συνδέσμου

-

Πρόεδροι και πρωθυπουργοί από 24 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετάσχουν στην ιστορική πρώτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα (24 και 25 Φεβρουαρίου) στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κάιρο, Ιβάν Σούρκος, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για την ενίσχυση της συνεργασίας με τους Άραβες γείτονές τους κατά τη Σύνοδο Κορυφής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Τοπικός τύπος.

Στη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου, που θα έχει στόχο την ενίσχυση των πολυμερών τους δεσμών, θα προεδρεύσουν από κοινού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.