Αίρει τον στρατιωτικό νόμο ο Ποροσένκο

-

Τον τερματισμό του στρατιωτικού νόμου που κήρυξε στις αρχές Δεκεμβρίου, σε περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

«Αυτή είναι η κύρια απόφαση μου, βασίζεται στην ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης ασφάλειας στο κράτος και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δεν έχει αλλάξει πολύ», ανακοίνωσε ο Ποροσένκο σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογές, υποστήριξε ότι ο στρατιωτικός νόμος δεν έχει επηρεάσει την εκλογική διαδικασία στην Ουκρανία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου.

Τα σχόλια αυτά έρχονται μετά την δήλωση του Πούτιν ότι το περιστατικό στα στενά του Κερτς ήταν πρόκληση  και έγινε ως πρόσχημα για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου και την αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου πριν από τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι, στις 25 Νοεμβρίου, τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, καθώς έπλεαν προς το στενό του Κερτς, την είσοδο της Θάλασσας του Αζόφ. Τα  πλοία αυτά κατασχέθηκαν από τη Ρωσία και μετά την ένταση που ακολούθησε ο Ποροσένκο κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.