Ακιντζί και Τατάρ στο δεύτερο γύρο στα κατεχόμενα

-

Στο 84% των καταμετρημένων ψήφων, στις εκλογές του ψευδοκράτους προηγείται ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ με 32.81% και ακολουθεί ο νυν "πρόεδρος" Μουσταφά Ακιντζί με ποσοστό 29,56%. Όμως υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, οι ψηφοφόροι των οποίων θα πρέπει να επιλέξουν στον δεύτερο γύρο μεταξύ Ακιντζί και Τατάρ.

Οι Τουφάν Ερχιουρμάν του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος είναι στο 21,96%, ο  Κουντρέτ Οζερσάι του Κόμματος του Λαού, στο 5,59%, ο Σερντάρ Ντενκτάς του Δημοκρατικού Κόμματος στο 4.44% και .ο Ερχάν Αρικλί στο 4,80%

Οι κάλπες στα κατεχόμενα έκλεισαν στις 6 το απόγευμα.Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μέχρι τις 17:00 έφτασε στο 54,72% ενώ το 2015 ήταν στο 63%. Αν και η τελική προσέλευση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ρεκόρ» αποχής, που δείχνει και την απογοήτευση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι βιώνουν μεγάλη οικονομική κρίση.

Ο Τατάρ (που είναι "πρωθυπουργός") πήρε προ δέκα ημερών δάνειο από τον Ερντογάν για να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους.Ο Ερντογάν για να τον στηρίξει διοργάνωσε και την προεκλογική φιέστα με την παραλία της Αμμοχώστου και εκτιμάται ότι με όσα έχει κάνει για να τον ενισχύσει, περίμενε κάτι καλύτερο από το 32% -ήταν πάντως δημοσκοπικά στο 23% πριν από το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.