Ακόμα μικρότερη ανάπτυξη προβλέπεται για την Τουρκία

-
Το ρούβλι, το ευρώ και οι τουρκικοί παράδες, Βαγγέλης Σαρακινός

Η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας αναμένεται να είναι χαμηλότερη από τις ήδη πτωτικά αναθεωρημένες προβλέψεις της κυβέρνησης φέτος και την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, που είναι ενδεικτική της σοβαρή ζημιάς που έχει προκαλέσει η κρίση της λίρας στην οικονομία.

Η τουρκική λίρα έχει κάνει βουτιά σχεδόν 40% φέτος, οδηγώντας τις τιμές σχεδόν όλων αγαθών – από τα τρόφιμα έως τα καύσιμα – σε άνοδο και τον ετήσιο πληθωρισμό σχεδόν στο 25%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 15 χρόνια.

Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% φέτος και μόλις 1,1% την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα 46 οικονομολόγων. Η εκτίμηση είναι αρκετά χαμηλότερη από τις πτωτικά αναθεωρημένες προβλέψεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη 3,8% φέτος και 2,3% το 2019, που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ τον περασμένο μήνα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.