Ακύρωσε την επίσκεψη Πομπέο στην Κορέα ο Τραμπ

-

Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε σήμερα την νέα επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Βόρεια Κορέα, επειδή, όπως είπε, η Πιονγκγιάνγκ  δεν σημειώνει πρόοδο στην αποπυρηνικοποίησή της. Απέδωσε μάλιστα το γεγονός της καθυστέρησης στην Κίνα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του με μήνυμά του στο Twitter  και εξήγησε ότι «λόγω της πολύ πιο σκληρής στάσης στο εμπόριο απέναντι στην Κίνα» έχει την αίσθηση ότι οι Κινέζοι «δεν βοηθούν πια όπως προηγουμένως στην διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης» της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει δημοσίως την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου σε ό, τι αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Παρόλα αυτά ο Τραμπ έστειλε «τις θερμότερες ευχές και τον σεβασμό του» στον Κιμ, δηλώνοντας ανυπόμονος να τον συναντήσει και πάλι.

Συμπλήρωσε επίσης ότι και ο Πομπέο ανυπομονεί να πάει ξανά στην Βόρεια Κορέα στο εγγύς μέλλον, κάτι για το οποίο είπε ότι πιθανότατα θα γίνει αφού πρώρα «επιλυθεί» το θέμα της εμπορικής σχέσης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Πομπέο είχε ανακοινώσει την Πέμπτη χθες ότι θα πήγαινε την επόμενη εβδομάδα στην Βόρεια Κορέα, μαζί με τον νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Μπίγκαν. Αυτή θα ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στη Πιονγκγιάνγκ, και η δεύτερη μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ, στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.