Αλεξιπτωτιστές: Τίμησαν τον νεκρό συνάδελφο με άλμα ελεύθερης πτώσης

-

Άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα στη ζώνη ρίψης Μεγάρων και στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου, πραγματοποίησε το προσωπικό της Μονάδας που ανήκε ο αλεξιπτωτιστής που τραυματίστηκε θανάσιμα τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η δραστηριότητα έγινε με αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο CH-47D.

Σε αυτήν συμμετείχαν, επίσης, ο διοικητής και οι επιτελείς της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Ν.Μ., αδελφός του θανόντος που υπηρετεί στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Πριν από την εκτέλεση των αλμάτων, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος, παρουσία του προσωπικού που συμμετείχε στη δραστηριότητα, καθώς και του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η καθολική εκτέλεση του άλματος επιβεβαιώνει την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το πνεύμα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.