Αλτμάιερ: Συνέχεια επιχειρηματικής δραστηριότητας με Τουρκία

-

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα ενεργήσει ενάντια στις πεποιθήσεις της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πρέπει να συνεχίσει να είναι δυνατή η επιχειρηματική δραστηριότητα με την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Ααλτμάιερ.

Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να μην υπάρξει αστάθεια στην Τουρκία, πρόσθεσε ο Αλτμάιερ σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό δίκτυο Deutschlandfunk (DLF) κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, στην οποία συνοδευόταν από αντιπροσωπεία εκπροσώπων των γερμανικών επιχειρήσεων.

"Υπερασπίστηκα τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών που δηλώνουν: "Αισθανόμαστε ανασφαλείς στις δραστηριότητές μας στην Τουρκία", πρόσθεσε. Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός χαιρέτισε την πρόταση της Αυστρίας για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση στις εξαγωγές όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να μην παραδίδει όπλα στην Σαουδική Αραβία προς το παρόν, δήλωσε στη συνέντευξη αυτή που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα ήταν ισχυρότερο αν οι ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούσαν μια κοινή θέση.

Ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε χθες ότι η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του μήνα ήταν προμελετημένη, ανατρέποντας προηγούμενες επίσημες ανακοινώσεις του Ριάντ ότι η δολοφονία του δεν ήταν εκ προμελέτης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.