Αμπάς σε Πούτιν: Αντιστεκόμαστε στην επιβολή των Αμερικανικών λύσεων

-

Τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, δέχτηκε σήμερα στο Κρεμλίνο ο  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ξέρω ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη, αλλά σας ευχαριστώ που επωφεληθήκατε από την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να έρθετε στη Μόσχα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος τον Αμπάς.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα σχέδια του Ισραήλ να κατασκευάσει νέους εβραϊκούς οικισμούς, τονίζοντας ότι αυτό είναι και «το μεγαλύτερο πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι παλαιστινιακές αρχές.

Ο Αμπάς κατήγγειλε για άλλη μία φορά την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνοντας στον Πούτιν ότι οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται στις «προσπάθειες των Αμερικανών να επιβάλουν τις δικές τους λύσεις στα πιο ευαίσθητα προβλήματα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.