Αμφισβητεί την έκθεση Συνολάκη για το Μάτι ο Φάμελλος

-

«Η πολιτεία θα αξιολογήσει όλες τις προσπάθειες προσέγγισης και εκτίμησης της τραγωδίας στο Μάτι, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών διεθνών ερευνών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός».

Αυτό είπε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Συνολάκη για την τραγωδία στο Μάτι, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη έκθεση «ανατέθηκε από κόμμα και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό σημαίνει πολλά».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως η έκθεση Συνολάκη αναφέρεται σε μοντέλα προσομοίωσης ξένων πανεπιστημίων «που είναι καλά ως προς την εκπαίδευση των υπηρεσιών, αλλά απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα» και πως «σε κάθε περίπτωση η έκθεση αυτή πρέπει και έπρεπε να κατατεθεί και αξιολογηθεί αρμοδίως, διότι αλλιώς θα αποδειχθεί ότι πρόκειται απλώς για ένα πολιτικό χαρτί στα χέρια της αντιπολίτευσης, μιας και πρόκειται για έκθεση που ζήτησε ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και παρουσιάστηκε εχθές σε στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.