Αναχαιτίστηκαν εχθρικοί στόχοι κοντά στην Δαμασκό, δείχνουν το Ισραήλ για την επίθεση

-

Τα συστήματα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν «εχθρικούς στόχους» κοντά στη Δαμασκό, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην συριακή πρωτεύουσα, ενώ την ίδια ώρα το κρατικό  πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι ισραηλινά μαχητικά έκαναν εικονικές επιδρομές πάνω από τον νότιο Λίβανο.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι η επίθεση κοντά στην Δαμασκό «έγινε πάνω από το έδαφος του Λιβάνου και ένας αριθμός εχθρικών στόχων καταρρίφθηκε». Για «ισραηλινή επιδρομή» έκανε λόγο με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο και ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πυρά πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα κατευθύνθηκαν σε τρεις στόχους, αποθήκες όπλων νοτιοδυτικά και νότια της Δαμασκού που ανήκουν στη Χεζμπολάχ ή στις ιρανικές δυνάμεις».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.