Αναγνωρίζει πιθανή ήττα στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

-

Ο Ερντογάν αναγνώρισε ότι το κόμμα του πιθανόν έχασε τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της Κυριακής, υπογράμμισε ωστόσο ότι παραμένει το «πρώτο κόμμα» σε εθνικό επίπεδο.

«Στην Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι δήμοι είναι δικοί μας ή οι μάχες είναι ακόμη αμφίρροπες. Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη κι αν ο λαός  πήρε από εμάς τον (μητροπολιτικό) δήμο, έδωσε τους περισσότερους δήμους στο AKP» υποστήριξε ο Ερντογάν, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Άγκυρα.

Παραλλήλως έκρινε ότι ο μόνος λόγος που χάθηκαν ορισμένες πόλεις , είναι πως το κόμμα του δεν μπόρεσε να εκφραστεί επαρκώς ώστε να πείσει κάποιους ψηφοφόρους. Πρόσθεσε επίσης ότι θα υποβληθούν προσφυγές στα εκλογοδικεία εναντίον των χθεσινών αποτελεσμάτων, όπου κριθεί ότι απαιτείται.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες εκλογές για τεσσεράμισι χρόνια, αποκλείοντας το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Ανήγγειλε επίσης ότι θα προωθήσει τα απαραίτητα μέτρα σε επίπεδο υπουργείων και θεσμών ώστε το σύστημα διακυβέρνησης να γίνει πιο δυναμικό κι ότι θα εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε η οικονομία της Τουρκίας να γίνει πιο ανθεκτική έναντι επιθέσεων.

«Από αύριο το πρωί, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας και να τις διορθώσουμε» είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι έχει σκοπό να κάνει τη βόρεια Συρία ασφαλή, εξουδετερώνοντας τις «τρομοκρατικές οργανώσεις», μια έμμεση πλην σαφή αναφορά στους Σύρους Κούρδους αντάρτες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.