Οι "αναρχικοί" πήγαν να κάψουν τους αστυνομικούς

-
Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σε όλη την Αττική τα ξημερώματα

Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικής κλούβας, που μετέφερε διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβαν αυτοαποκαλούμενοι "αναρχικοί".

Στο κείμενο, το οποίο υπογράφουν ως «εξεγερμένοι και εξεγερμένες», καταγράφονται υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί εναντίον των αστυνομικών, τους οποίους αποκαλούν «στόχο», λόγω του ρόλου τους.

«Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών πάντα έτοιμοι να καταστείλουν οποιαδήποτε απόπειρα εξέγερσης ή επανάστασης, που θα δολοφονήσουν συνειδητά ανθρώπους, οι οποίοι εκλαμβάνονται ως απειλή από την κυριαρχία» αναφέρουν. Εκφράζουν επίσης την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους "πολιτικούς κρατούμενους".

Για τη συγκεκριμένη επίθεση διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης για να εντοπιστούν οι δράστες της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.