Αναστατώθηκαν οι Ροδίτες από τσάρτερ που ήρθε από Σουηδία - "Κάλυψε" την πτήση ο Θεοχάρης

-

Καθώς η Σουηδία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπονται πτήσεις προς τη χώρα μας, η άφιξη ενός τσάρτερ στη Ρόδο προ διημέρου, αναστάτωσε και το αεροδρόμιο και τους ντόπιους.

Στην ειδική πτήση επέβαιναν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του ταξιδιωτικού (γερμανικού) κολοσσού τουριστικών πρακτορείων, της TUI, με στόχο τη διαφήμιση και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, στο αεροπλάνο επέβαιναν και τουρίστες που δεν είχαν ιδέα για την απαγόρευση πτήσεων από τη Σουηδία.

Τελικά παρενέβη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που ανέφερε ότι η πτήση είχε ειδική άδεια.

«Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», είπε στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, δόθηκε ειδική άδεια, για λόγους προώθησης της χώρας, μετά από συνεννόηση των ελληνικών αρχών με τη σουηδική πρεσβεία.

«Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση από συγκεκριμένες χώρες. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται η εισοδος», υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού, ενώ το αεροπλάνο ερχόταν απ' ευθείας από τη Σουηδία. Και δεν ξεκαθάρισε, επίσης ο υπουργός, ποιοι ήταν το 60% των επιβατών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.