Ανησυχεί, τώρα, η Μόσχα για τα "περί τρομοκρατών στο Καραμπάχ"

-

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως εργάζεται επί των πρωτοβουλιών για σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση της Μόσχας, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για εκεχειρία.

«Στο βαθμό που το πλαίσιο επιτρέπει, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ασχολείται ενεργά στην εφαρμογή των ρωσικών πρωτοβουλιών για γρήγορη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις πληροφορίες πως τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετέφερε την ανησυχία αυτήν στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Επιπλέον, αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Αρμενίας από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε ο Ακάρ από τον Ρώσο ομόλογό του. Η Τουρκία έχει τονίσει επανειλημμένως την ετοιμότητά της να στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν στην εν εξελίξει σύγκρουση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.