Ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε σε ενέδρα (βίντεο)

-

Στις 5 Απριλίου ένας διοικητής ασφαλείας της Χεζμπολάχ "δολοφονήθηκε" στο Νότιο Κυβερνείο του Λιβάνου, το κύριο οχυρό της οργάνωσης.

Ο διοικητής Μοχάμαντ Αλί Γιουνίς αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε και σκοτώθηκε από άγνωστους επιτιθέμενους στην κοιλάδα Zawtar.

Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκάλυψε ότι ο εκλιπών ήταν υπεύθυνος για την καταδίωξη των κατασκόπων και των εχθρικών οργανώσεων.

"Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για το πώς σκοτώθηκε, αλλά σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, αυτός ο διοικητής της Χεζμπολάχ ήταν υπεύθυνος για την καταδίωξη πρακτόρων και κατασκόπων", ανέφερε το πρακτορείο σε σύντομη αναφορά.

Το λιβανέζικο blog Janoubia ισχυρίστηκε ότι ο Γιουνίς και ένας άλλος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ κυνηγούσαν έναν κατάσκοπο όταν έπεσαν σε μια ενέδρα από τρία οχήματα. Ενώ ο Γιουνίς σκοτώθηκε επί τόπου, ο σύντροφος του υπέστη μόνο τραύματα. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμοι καθώς το ιστολόγιο είναι γνωστό ότι διοικείται από αντιπάλους της Χεζμπολάχ.

Πολλές πηγές ισχυρίστηκαν ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών των Ισραηλινών, η Μοσάντ, ήταν πίσω από τη δολοφονία του Γιουνίς. Ωστόσο, η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση που επιβεβαιώνει ή αρνείται αυτό.

Τον περασμένο Αύγουστο, δύο ντρόουν αυτοκτονίας, που εικάζεται ότι ξεκίνησαν από το Ισραήλ, έπληξαν κέντρο μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού. Η επίθεση ήταν μια απόπειρα δολοφονίας ενός ανώτερου διοικητή της ομάδας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε πριν από χρόνια ότι θα θεωρήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των μαχητών και διοικητών του στο Λίβανο ή ακόμα και στη Συρία. Η ομάδα του Λιβάνου ανταποκρίνεται συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.