Άνθρακες ο θησαυρός: Μηδέν στοιχεία για Κασόγκι από Ερντογάν

-
254
Ελληνοκύπριοι εχθροί και σύμμαχοι της τουρκικής κατοχής, Κώστας Βενιζέλος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήταν μία προμελετημένη, λεπτομερώς σχεδιασμένη πολιτική δολοφονία, κατά την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος AKP και κατά την οποία ο ίδιος είχε αναγγείλει ότι «θα αποκαλύψει την γυμνή αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο Ερντογάν δεν έδωσε νέα στοιχεία για τα αποτελέσματα της έρευνας. Περιορίσθηκε να δηλώσει ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες έφθασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ την παραμονή της δολοφονίας και ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη, υπονοώντας ότι αναζητούσαν τόπο για να πετάξουν το πτώμα του δημοσιογράφου.

Τα 18 άτομα που συνελήφθησαν στην Σαουδική Αραβία αντιστοιχούν στα μέλη των ομάδων που οι τουρκικές αρχές έδωσαν στο Ριάντ, εκτός τριών ατόμων των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία. Ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε καθόλου στις ηχητικές και οπτικές καταγραφές, που σύμφωνα με τις διαρροές των τελευταίων ημερών στον τουρκικό Τύπο ενοχοποιούν τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «δεν αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του βασιλιά Σαλμάν» και δεν αναφέρθηκε καθόλου στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον ισχυρό άνδρα του Ριάντ, στον οποίο παραπέμπουν οι διαρροές στον τουρκικό και τον διεθνή Τύπο ως εντολέα της δολοφονίας.