Αντί για την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην Τιμισοάρα

-

Δέκα πτήσεις ακυρώθηκαν, λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιες εταιρίες επέλεξαν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη τους σε άλλα αεροδρόμια.

Κάπως έτσι, εκατοντάδες επιβάτες βρέθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ή στα Σκόπια και ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με λεωφορεία. Στην Τιμισοάρα παραμένουν περίπου 100 από τους 200 επιβάτες που δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Παραλλήλως, πολλοί επιβάτες, λόγω καθυστέρησης της πτήσης τους,  αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στις σκάλες ή ακόμη και στις τουαλέτες του αεροδρομίου, ενώ άλλοι κατήγγειλαν ότι ενημερώθηκαν πολύ αργά πως θα ταξιδέψουν με καθυστέρηση 10 και 12 ωρών.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή των προορισμών ανακατεύθυνσης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έστειλε πτήση της Aigean προκειμένου να παραλάβει τους 201 εγκλωβισμένους επιβάτες στη Ρουμανία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.