Απέφυγε το βραβείο "Αυτοκράτειρα Θεοφανώ" με δικαιολογία τον κορονοϊό η φον Λάιεν

-

Μέσω βίντεο θα συμμετάσχει στην τελετή για το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» η πρόεδρος της Κομισιόν που θα ήταν και τιμώμενο πρόσωπο αφού είχε προγραμματιστεί να της το απονείμει ο Πρωθυπουργός μεθαύριο. Η ίδια επικαλείται ότι είναι σε καραντίνα, αλλά το τεστ της βγήκε αρνητικό και αν βγει αρνητικό και το σημερινό, η καραντίνα τελειώνει απόψε. Η εκδήλωση ήταν για μεθαύριο 7 Οκτωβρίου.

Την αναβολή της επίσκεψής της στην Ελλάδα ανακοίνωσε με βίντεο που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Η επικεφαλής της Κομισιόν έκλεισε το μήνυμά της με το «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

«Θα ήθελα να βρίσκομαι στην Ελλάδα την Τετάρτη και την Πέμπτη, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα. Τα πάντα ήταν έτοιμα, τα πάντα ήταν κανονισμένα και ανυπομονούσα να είμαι παρούσα στην τελετή για το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ». Αλλά ο κορονοϊός κάνει τα πράγματα δύσκολα. Βρίσκομαι σε καραντίνα τώρα διότι την περασμένη εβδομάδα ήμουν σε συνάντηση με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Aυτός είναι και ο λόγος που τραβώ αυτό το βίντεο με το κινητό μου τηλέφωνο ενώ είμαι σε αυτοπεριορισμό. Δεν μπορώ να ταξιδέψω στην Ελλάδα τώρα. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού. Αλλά θα είμαι μαζί σας στη Θεσσαλονίκη για το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» μέσω βίντεο. Ανυπομονώ γι’ αυτό και υπόσχομαι να επισκεφθώ την Ελλάδα όταν τα πράγματα βελτιωθούν. Ευχαριστώ!»

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.